zondag 31 augustus 2014

Toekomst plannen makenHubbie is al druk bezig met de bouw van Steffie haar huis , en ook de winkel voor Philou krijgt al vorm.  Dus mochten de dames alvast na gaan denken over de inrichting ervan.  Zodoende kwamen ze na een dagje bouwmarkt thuis met verschillende rollen behang, laminaat, tegels voor in de keuken , en potten met verf.   

Thuis bespraken ze samen nog even de details. 
Niet veel later kwam Steffie haar vriendin Soof even op de thee. 
De dames kletsen even gezellig met elkaar , en bespraken de nieuwe toekomst plannen met elkaar.
Plots stopte er een grote vrachtwagen voor de deur, en werd er een enorm pakket thuis bezorgd.  Huh, ze hadden toch niks besteld??
Na het openmaken van het pakket,  stonden ze alledrie even met hun mond vol tanden. Want een zeer dierbare vriendin van* Haakjuffie *  had gelezen dat Steffie op zichzelf ging wonen. En bij zulk goed nieuws hoort natuurlijk een fijn kado.  En wat kan je dan beter geven als iets wat Steffie kan gebruiken in haar nieuwe woning.  En zo kwam het dat Steffie de trotse eigenaresse werd van een prachtige bank. Maar dat was niet alles; er was ook een kado tas meegeleverd.
De dames konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen, en namen een kijkje..Ach, wat ontzettend lief!
2 prachtige handgemaakte teddyberen , die een ereplaatsje gaan krijgen in Steffie haar nieuwe woning.  
Soof ontdekte dat er nog meer kadootjes waren.
In de opbergbakken onder de bank zat nog veel meer moois verstopt.
Prachtige handgemaakte kleding , van de allerbeste materialen, en gemaakt met zo ontzettend veel zorg en liefde...
Er zat een briefje bij;  de kleding was een kado voor de dames, om te bekijken of de kleding aan de strenge eisen van Philou voldoet .
Zodat ze misschien een samenwerking aan kunnen gaan voor de winkel.
Nou, Philou was laaiend enthousiast en wil dolgraag deze prachtige handgemaakte kleding van deze top ontwerpster in haar winkel hangen .
Prachtig! En wat een rijkdom om zulke mensen om je heen te mogen hebben .
Steffie viel als een blok voor deze prachtige jurk. Ze hield hem even voor zich, en inderdaad , de kleuren staan haar geweldig . Soof wilde graag dit mooie vest , en ze trok hem gelijk even aan .
Philou viel voor de gele jurk, maar eigenlijk zijn de dames gewend om alles met elkaar te delen, dus ook deze kleding zullen ze om de beurt gaan dragen. Ondertussen was die lieve * Haakjuffie *  achter de naaimachine gekropen , en naaide wat kussens en een kleed voor de nieuwe bank. 
Dat zit toch wat fijner tenslotte .Steffie was in haar nopjes , en kan niet wachten om de bank in haar nieuwe woning te zien staan . 
Philou ging de nieuwe kleding netjes opbergen ,
en Soof en Steffie kropen even samen op de bank , want Soof had een vraagje aan Steffie. Ze heeft een klein zusje; Fé genaamd, die dol is op Steffie en andersom.  Nu hoorde Fé dat Steffie een eigen huisje krijgt, en omdat Fé zo gek op Steffie is vroeg ze aan haar grote zus Soof of ze misschien een poosje bij Steffie mag logeren .  Nou, dat vond Steffie een heel goed plan. 
Zodra het huis af is, is kleine Fé welkom hoor. 
 Toen was het tijd voor thee , met wat zelfgebakken koeken erbij.
Heerlijk , al die fijne dingen in het vooruitzicht.
En zo leuk ook dat Fé komt logeren.
Nu maar hopen dat het huis zeer binnenkort opgeleverd kan worden...
Een fijne zondag gewenst,
Groetjes Team * Haakjuffie *