woensdag 25 februari 2015

Moestuinieren


Steffie haar wens is in vervulling gegaan.
Maar  na goed overleg met Hubbie is besloten een eigen tuintje te maken in de grote kas die in de tuin van Huize * Haakjuffie * staat.
Het stukje grond wat Steffie eerst wilde , bleek bij nader inzien niet zo heel erg handig vanwege alle lieve dieren die in de tuin wonen.  
En ook vanwege de vele buitenvogels die het ook voorzien hebben op de lekkere zaadjes.
In de kas is het voor de zaailingen ook veel beter om op te groeien en het is ook pal naast Steffie haar huisje, dus veel praktischer ook nog. 

Samen met Skip bekijkt Steffie het tuintje wat nu alleen nog maar uit verse aarde bestaat. Maar wat is ze trots! Ze kan niet wachten om haar eigen gekweekte groentes te mogen oogsten. 
Gelukkig kan ze al vast heel wat voorwerk doen.
Ze heeft zaadjes ingekocht van allerhande groentes. 
En speciale zaaipotjes om de zaadjes een goede start te geven.
Steffie gaat aan de slag, en vult een gieter met water .
Skip kijkt toe hoe de speciale tabletten langzaamaan veranderen in aarde.
Als dat gebeurd is , vult Steffie de potjes en doet de zaden erin. Ook krijgt elk potje z'n eigen kaartje met daarop de datum van zaaien en welke groente het is. Wel zo handig tenslotte ;) 
En van Hubbie kreeg Steffie een prachtige mini kas, om zo de zaadjes lekker warm te laten ontkiemen. Nu is het alleen zaak om elke dag goed in de gaten te houden dat de plantjes voldoende water krijgen en goed gaan groeien.
Dan kunnen ze worden uitgeplant in Steffie haar eigen tuin. 
Het begin is gemaakt,
word vervolgd...


Liefs, Team * Haakjuffie *